Hírek - események

Bartha

Ballagás - még egyszer

2019. május 22. - Ádám Zsuzsa

A Szentes TV is megörökítette a ballagást - 39:28-tól látható...

http://www.szentestv.hu/2019-majus-6-hetfo/

Ballagás 2019.

Május 3-án délután - az esős időjárás miatt az épületben történt a ballagás.

A 11. K,H,V osztály Kánvásiné Berényi Olga tanárnő vezetésével, és a 13.M,P  technikus -jelölt társaság Harangozó Ildikó osztályfőnökkel az élen végigjárták utoljára a tantermeket. Ezután beszédek, zászlóátadás és jutalmak következtek a versenyeken jól szereplő diákok számára. Már csak a vizsgák vannak hátra, amely 13-án az írásbelivel kezdődik... Sok szerencsét!ballagas_1.jpgballagas_3.jpgballagas_4.jpg

Első Agrár - Szakma Sztárja Fesztivál

2019-ben rendezték először a Hungexpo területén az SZKTV és OSzTV döntőket  április 15-16-án.

Az ország 92 szakképző iskolájából 988 tanuló nevezett - ebből kertész szakmában Felföldi Fanni lett az első.

Ő már csak a díjakat átvenni érkezett. Gémes Gabriella - négy másik virágkötővel tavaszi csokrot és egy beltéri hatalmas vázadíszt készített. A végső összesítésben 4. lett (ebbe  a Szombathelyen szerzett pontok is beszámítottak). Itt szépen oldotta meg a feladatokat.

Hasonlóképpen Nagy Attila parképítő technikus jelöltként - tizennégy másik végzőssel - 2x2 méteren sziklakertet épített (egy 'kapott' segítővel). Végül hetedik helyezett lett.

Mindhárman megkapták tehát a bizonyítványt (pontoktól, százaléktól függetlenül) jeles végeredménnyel.

Nekik tehát már izgalom-mentes a tanév vége, a ballagás és a vizsgaidőszak!

Gratulálunk, és köszönjük, hogy az Iskola hírét vitték az országban!photo0339.jpgphoto0343.jpgphoto0353.jpg

Szakmák éjszakája 2019.

Tegnap este (ápr. 12.) lezajlott a 'szakmák éjszakája' iskolába csalogató program.

Sajnos az időjárás nem volt kedvező...Azért felvonult néhány feldíszített jármű, azután utcai táncprodukciók voltak - szakmai munkaruhában. Majd az aulában és az udvaron különböző feladatokat oldhattak meg az érdeklődők, barátok, rokonok.szakmak_ejszakaja_005.JPGszakmak_ejszakaja_002.JPG

Parkos OSzTV 2019.

Parképítő  versenyből nagyon sokat rendeznek...Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny már januárban kezdődött az írásbelikkel, azután a gyakorlati és szóbeli rész a Varga Márton - Bp-i középiskolában folytatódott.

Nagy Attilának még mindig nem ért véget (13.T), mert 15-16-án a Szakma Sztárja versenyen ismét megmutathatja hozzáértését a Vásárközpontban, Kőbányán.

Gratulálunk, és drukkolunk is egyben! Köszönjük a felkészítést és a kísérgetést a tanárnőknek!

Savaria Parcum

A múlt hét végén (március 29-30.) két kis csapat versenyzett a szombathelyi Herman Ottó iskolában a parképítő technikus osztályból. Nagy Attila és Varga Csaba 6., Oláh Szabolcs és Lesetár Pál pedig 8. helyen végzett.

Gratulálunk nekik a komoly helytállásért, Kádár Judit tanárnőnek a felkészítésért. Külön köszönet a szállításért Harangozó Ildikó osztályfőnöknek!

attila_es_csabi_6.jpgszabi_es_pali_8.jpg

ÖKO-nap 2019.

Március 21-én megrendeztük az idei ÖKO-napot.

Volt 'Te szedd', mint minden évben, azután több előadás (pl. a bio - növény - védelemről).

Már több éve kupakot is gyűjtünk beteg gyermek gyógyítására.

Azután a játékos részben újra hasznosított lomokból nagyszerű divatbemutatót rendeztünk, mini flakonokból kreatív használati tárgyakat alkottunk,..és a holnapi víz napja alkalmából tesztet oldottunk meg.

El ne felejtsem: évek óta rajz- és fotó-kiállításon szerepelnek a művészetet kedvelők - ők tárgyjutalomban részesültek.

Végül a győztes osztályok  oklevelet és suli_oko_003.JPGsuli_oko_004.JPGsuli_oko_006.JPGsuli_oko_008.JPGtortát kaptak.  Remélem, mindenki jól érezte magát!